U Šidu održan drugi koordinacioni sastanak sa korisnicima opštinske imovine

U petak, 8. novembra 2019. godine u sali Skupštine opštine Šid održan je drugi koordinacioni sastanak predstavnika opštinske uprave sa korisnicima javne svojine opštine Šid. Sastanak je održan u okviru projekta „Imovina lokalne samouprave-važna karika ekonomskog razvoja Faza II“ koji ova opština, kao partner na projektu, sprovodi sa opštinom Beočin i CenTriR-om kroz Program Exchange 5. Projekat finansira Evropska unija, a sprovodi ga Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) kao implementacionim partnerom. Telo za ugovaranje svih projekata grant šeme je Ministarstvo finansija, odnosno Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.
Sastanak su ispred opštinske uprave vodili Romko Papuga, zamenik sekretara Skupštine opštine Šid i Petar Damjanović, savetnik za imovinsko-pravne poslove, dok su ostale učesnike činili predstavnici 30 lokalnih institucija koje su korisnici opštinske imovine. Tema sastanaka je bilo upoznavanje učesnika sa obavezama korisnika javne svojine koje proističu iz Uredbe o evidenciji nepokretnosti u javnoj svojini, kao i rokovima za izveštavanje prema Republičkoj direkciji za imovinu (RDI). Predstavnici opštinske uprave Šid su obavestili prisutne da će opštinska uprava, zahvaljujući ovom projektu, pomoći korisnicima opštinske imovine i umesto njih dostaviti podatke o nepokretnostima čiji su korisnici RDI.

Na samom kraju sastanka učesnici su obavešteni da je u toku i proces utvrđivanja knjigovodstvene vrednosti opštinske imovine, te su korisnici opštinske imovine zamoljeni, ukoliko vode vrednost imovine koju koriste u svojim poslovnim knjigama, da te vrednosti ispišu iz svojih knjiga i da je dostave opštinskoj upravi, kako bi se iste do kraja godine unele u pomoćne knjige osnovnih sredstava budžeta opštine.

Održavanje narednog koordinacionog sastanka opštinske uprave sa korisnicima javne svojine opštine Šid planirano je za mart iduće godine.

 

GODIŠNJE ARHIVE