Podrška gradu Valjevu za transparentnije i efektivnije sufinansiranje lokalnih medijskih projekata

Podrška gradu Valjevu za transparentnije i efektivnije sufinansiranje lokalnih medijskih projekata

CenTriR je danas potpisao ugovor za realizaciju projekta ʺInformisan građanin=aktivan građaninʺ koji se realizuje u okviru programa podrške: „Kaži/traži šta te zanima“ koji izvode Nezavisno udruženje novinara Srbije, Balkanska istraživačka mreža i Slavko Ćuruvija fondacija, u okviru projekta „Javni novac za javni interes“ koji finansira Evropska unija. Pravo da svojim predlogom projekta aplicira na zatvoreni konkurs, koji je bio raspisan za organizacije civilnog društva u okviru navedenog programa, CenTriR je stekao zahvaljujući pohađanoj obuci o definisanju, sprovođenju i praćenju javnog interesa u oblasti lokalnog javnog informisanja.

Odobreni projekat CenTriR će sprovoditi narednih 6 meseci, a projektne aktivnosti će se realizovati na teritoriji Grada Valjeva. Opšti cilj projekta je doprinos transparentnijem i efektivnijem sufinansiranju medijskih projekata iz budžeta Grada Valjeva uključivanjem civilnog društva u definisanje i praćenje javnog interesa u medijskim sadržajima koji su plaćeni novcem poreskih obveznika.

Više detalja o projektu možete naći na stranici: http://centrir.org/portfolio-view/period-realizacije-sept-2017-feb-2018/

Saopštenje za javnost povodom otpočinjanja projekta možete preuzeti OVDE