OPŠTINA PEĆINCI FORMIRALA EVIDENCIJU NEPOKRETNOSTI U JAVNOJ SVOJINI JLS

Danas je završena dvodnevna obuka za zaposlene u Opštinskoj upravi Pećnici za korišćenje softvera za vođenje evidencije nepokretnosti u javnoj svojini. Ova opština je prve korake na planu formiranja evidencije opštinske imovine napravila 2016. godine kada je započela upis prava javne svojine na nepokretnostima na kojima je imala pravo korišćenja, a koje su bile u vlasništvu države. U međuvremenu je procenjena vrednost jednog dela objekata u javnoj svojini opštine i utvrđeno njihovo fizičko stanje.

CenTriR je početkom ove godine pružio tehničku podršku Opštini Pećinci za kreiranje evidencije zemljišta u javnoj svojini, te obučio lokalne službenike za vođenje evidencije zemljišta i popunjavanje NEP JS obrazaca koji služe za izveštavanje Republičke direkcije za imovinu o nepokretnostima koje se nalaze u javnoj svojini jedinice lokalne samouprave. Tokom narednih meseci opština će raditi na proceni celokupne opštinske imovine i migraciji podataka iz svoje evidencije u jedinstveni registar nepokretnosti u javnoj svojini, koji vodi pomenuta direkcija.

Opština Pećinci je jedna od 30-ak lokalnih samouprava koje su do sada učestvovale u našem programu Upravljanje javnom svojine lokalne samouprave i kojima smo pomogli da unaprede vođenje evidencije opštinske imovine.

 

GODIŠNJE ARHIVE