Održana prva radionica za poljoprivrednice iz Lebana

Održana prva radionica za poljoprivrednice iz Lebana

U petak, 28. maja 2021. u sali Kulturnog centra u Lebanu održana je prva jednodnevna radionica za poljoprivrednice iz Lebana sa ciljem sticanja osnovnih znanja i veština koje će im olakšati plasman domaćih proizvoda na onlajn pijace i druga mesta za onlajn trgovinu.

Radionici je prisustvovalo 10 žena, koje su nosioci poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji opštine Lebane, i koje su kroz radioničarski rad upoznate sa funkcionisanjem najpoznatijih online platformi u Srbiji za prodaju poljoprivrednih proizvoda: Agroponuda, e-Pijaca i Mali proizvođači hrane u Srbiji. Dodatno, poljoprivrednice su se upoznale sa načinima pakovanja proizvoda i slanjem pošiljki brzom poštom, cenovnom politikom, poštovanjem rokova i reklamacijama kupaca. Takođe, poseban deo radionice je bio posvećen promociji i marketingu poljoprivrednih proizvoda na internetu i društvenim mrežama, kao i kreiranju, vođenju i promociji sajta i profila na društvenim mrežama. Poljoprivrednice su kroz praktične vežbe upoznate i sa tehnikama fotografisanja proizvoda, pisanjem postova i oglašavanjem ponuda.

Radionica je organizovana u okviru projekta ''Na klik do kupaca - podrška ženama iz ruralnih područja za online plasman domaćih proizvoda'', koji CenTriR i Udruženje žena „RUŽA“ sprovode uz finansijsku prodršku People in Need i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva kroz UK aid.

Tokom juna meseca partnerske organizacije će organizovati još jednu praktičnu radionicu za poljoprivrednice iz Lebana, a pored samih edukacija na raspolaganju će im do oktobra 2021. biti više vidova tehničke podrške.