ODRŽAN TRENING ZA SPROVOĐENJE POPISA I AŽURIRANJE EVIDENCIJE OBJEKATA U JAVNOJ SVOJINI OPŠTINA BOGATIĆ, VLADIMIRCI I MALI ZVORNIK

CenTriR je u periodu od 8–11. jula 2019. godine na Zlatiboru održao prvi trodnevni trening za popisivače i članove opštinskih radnih timova za popis imovine iz Bogatića, Vladimiraca i Malog Zvornika. U okviru edukativnih aktivnosti na projektu koji navedene opštine realizuju kroz grant šemu Exchange 5 programa, za sprovođenje ovog treninga angažovani su predavači iz CenTriR-a koji poseduju dugogodišnje iskustvo u sprovođenju obuka u oblasti upravljanja javnom svojinom, kao i akreditacije za realizaciju programa stručnog usavršavanja zaposlenih u jednicama lokalne samouprave u oblasti upravljanja javnom svojinom.

Sa ciljem podizanja kapaciteta za obavljenje poslova u vezi sa popisom objekata visokogradnje i niskogradnje u javnoj svojini opština Bogatić, Vladimirci i Mali Zvornik, učesnici su upoznati sa opisom poslova i zadataka svih aktera uključenih u popis nepokretnosti, kao i važećim pravnim okvirom koji reguliše oblast javne svojine u Republici Srbiji. Najveći deo treninga je bio posvećen radionicama na kojim su učesnici praktično obučeni za rad u bazi podataka i korišćenje softvera za vođenje evidencije opštinske imovine, kako bi se osposobili za posao sakupljanja i provere podataka o 5700 nepokretnosti, koliko je planirano da bude popisano u sve tri opštine. Pored ovoga, učesnici su obučeni i za sprovođenje terenskog popisa objekata visokogradnje, kao i popunjavanje NEP JS obrazaca kako bi  se podaci mogli migrirati u centralni registar Republičke direkcije za imovinu.

Tokom oktobra CenTriR će za istu ciljnu grupu održati još jedan trening koji će biti namenjen popisu i formiranju evidencije zemljišta u javnoj svojini, nakon čega će u ovim opštinama započeti popis i formiranje evidencije zemljišta u javnoj svojini.

 

GODIŠNJE ARHIVE