Obuka o vođenju evidencije zemljišta u javnoj svojini opštine Ljig

Obuka o vođenju evidencije zemljišta u javnoj svojini opštine Ljig

CenTriR nastavlja svoju praksu podrške lokalnim samoupravama na planu formiranja i vođenja evidencije nepokretnosti u javnoj svojini JLS, pa je tako danas organizovao obuku za zaposlene u opštinskoj upravi Ljig koji rade na imovinsko-pravnim poslovima.

Poslednjih nekoliko meseci smo opštini Ljig pružali tehničku podršku za formiranje evidencije zemljišta u javnoj svojini i instalirali softver koji će opštinska uprava koristiti za ažurno vođenje ove evidencije. Cilj unapređenja rada u ovoj oblasti nije samo ispunjavanje zakonskih obaveza već uspostavljanje ažurne baze podatka koja će donosiocima odluka služiti kao pouzdan osnov za efikasnije upravljanje nepokretnostima u javnoj svojini, ali i za godišnje izveštavanje ka Republičkoj direkciji za imovinu. To u krajnjem treba da utiče na transparentnije raspolaganje opštinskom imovinom, povećanje prihoda od iste i smanjenje rashoda koji se odnose na njeno održavanje.

Ljig je jedna od 30-ak lokalnih samouprava koja je od 2015. godine uključena u naš Program upravljanja javnom svojinom lokalne samouprave.