JAVNI POZIV ZA PRUŽANJE TEHNIČKE PODRŠKE POLJOPRIVREDNICAMA ZA PLASMAN DOMAĆIH PROIZVODA NA ONLAJN TRŽIŠTE

Centar za ravnomerni regionalni razvoj iz Beograda i Udruženje žena „Oplenac“ Topola raspisuju javni poziv namenjen ženama koje su nosioci poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji opštine Topola, kao i ženama koje čine glavnu radnu snagu u gazdinstvima registrovanim na drugo lice iz Topole, sa ciljem konkurisanja za besplatne vidove tehničke podrške kako bi započele ili unapredile prodaju svojih domaćih proizvoda preko interneta.

Javni poziv se raspisuje na projektu Plodovi oplenačkih gazdinstava na klik do trpeze, koji se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2),  koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Zainteresovane poljoprivrednice iz Topole se mogu prijaviti za jedan ili više vidova tehničke podrške, koja će im biti dostupna u periodu od januara do maja 2023. godine, uključujući:

  • Pohađanje radionica na kojima će steći osnovna znanja i veštine neophodne za prodaju domaćih proizvoda preko interneta i društvenih mreža (20 korisnica),
  • Registraciju poljoprivrednog gazdinstava na zvanični portal Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Agroponuda,
  • Otvaranje novog ili redizajn postojećeg profila poljoprivrednog gazdinstva na jednoj od društvenih mreža – Fejsbuk ili Instagram (15 korisnica),
  • Uključivanje poljoprivrednog gazdinstva u trenutno najposećeniju Fejsbuk grupu za trgovinu domaćim proizvodima – “Mali proizvođači hrane u Srbiji“ (najviše 15 korisnica),
  • Profesionalno fotografisanje proizvoda i priprema priče o poljoprivrednom gazdinstvu (15 korisnica),
  • Osmišljavanje, grafički dizajn i štampa samolepljivih etiketa za ambalažu u koju se pakuju domaći proizvodi tegle, flaše (15 korisnica),
  • Nabavka ambalaže (tegli i flaša) za pakovanje domaćih proizvoda (15 korisnica),
  • Ispitivanje bezbednosti domaćih proizvoda koje su namenjene onlajn prodaji u sertifikovanoj laboratoriji (15 korisnica).

  NAČIN I ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA

Poljoprivrednice se mogu prijaviti za jedan ili više navedenih vidova tehničke podrške (moguće su prijave i za sve vidove podrške), a prijave je potrebno poslati na jedan od sledećih načina:

1)  Popuniti obrazac prijave i poslati ga na sledeću imejl adresu:   oplenacudruzenjezena@gmail.com

2)   Telefonsko prijavljivanje na kontakt broj: 063 283 743 (Snežana Marinković, Udruženje žena “Oplenac”) i ostavljanje podatka za popunjavanje službene beleške koja sadrži podatke iz  obrazca prijave.

Rok za prijavu je  21. decembar 2022. godine.

Izbor korisnica će izvršiti tročlana Komisija, koja će na osnovu utvrđenog Protokola o evaluaciji prijava pristiglih na javni poziv, oceniti pristigle prijave i utvrditi listu izabranih korisnica. Lista odabranih korisnica će biti javno objavljena na veb-sajtu CenTriR-a i opštine Topola.

  DODATNE INFORMACIJE

Za sve dodatne informacije u vezi sa dostupnim vidovima tehničke podrške i prijavljivanjem na javni poziv, možete se obratiti na i-mejl: oplenacudruzenjezena@gmail.com ili na telefone: 063 283 743 (Snežana Marinković) i 063 8129 119 (Vanesa Belkić), najkasnije 5 dana od krajnjeg roka za podnošenje prijava. Odgovori na sva pristigla pitanja biće javno objavljeni na veb-sajtu CenTriR-a.

Obrazac za prijavu možete preuzeti OVDE.

GODIŠNJE ARHIVE