JAVNI POZIV ZA PRUŽANJE TEHNIČKE PODRŠKE POLJOPRIVREDNICAMA ZA PLASMAN DOMAĆIH PROIZVODA NA ONLAJN TRŽIŠTE

Centar za ravnomerni regionalni razvoj iz Beograda i Udruženje žena „RUŽA“ Lebane raspisuju javni poziv namenjen ženama koje su nosioci poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji opštine Lebane, kao i ženama koje čine glavnu radnu snagu u gazdinstvima registrovanim na drugo lice, da se prijave za besplatne vidove tehničke podrške čiji je cilj unapređenje plasmana i povećanje prodaje domaćih proizvoda na onlajn tržištu, odnosno internetu.

Javni poziv se raspisuje u okviru projekta “Na klik do kupaca – podrška ženama iz ruralnih područja za online plasman domaćih proizvoda“ čiji je cilj otklanjanje posledica COVID-19 pandemije koje su pretrpele poljoprivrednice iz Lebana pružanjem podrške za uspešan plasman njihovih proizvoda na onlajn tržište. Projekat finansira People in Need i Vlada Ujedinjenog Kraljevstva- UK Aid.

Zainteresovane poljoprivrednice iz Lebana mogu se prijaviti za jedan ili više vidova podrške, koja će im biti dostupna u periodu od maja do septembra 2021. godine, uključujući:

  • Pohađanje radionica na kojima će polaznice steći osnovna znanja i veštine neophodne za plasman domaćih proizvoda na onlajn pijace i druga mesta za onlajn trgovinu (20 korisnica);
  • Registracija poljoprivrednih gazdinstava na zvanične portale Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: Agroponuda i e-Pijaca;
  • Kreiranje ili redizajn postojeće Fejsbuk stranice poljoprivrednog gazdinstva (15 poljoprivrednih gazdinstava);
  • Uključivanje poljoprivrednog gazdinstva u trenutno najposećeniju Fejsbuk grupu za trgovinu domaćim proizvodima – “Mali proizvođači hrane u Srbiji“ (15 poljoprivrednih gazdinstava);
  • Profesionalno fotografisanje proizvoda, priprema priče o poljoprivrednom gazdinstvu i registracija na portal “Mali proizvođači hrane u Srbiji“ (15 poljoprivrednih gazdinstava);
  • Pružanje savetodavne podrške u pogledu oglašavanja i onlajn prodaje proizvoda;
  • Osmišljavanje, grafički dizajn i štampa samolepljivih etiketa za ambalažu za domaće proizvode– tegle, flaše, kese, kutije i sl. (15 korisnica);
  • Ispitivanje bezbednosti namirnica/proizvoda koje su namenjene onlajn prodaji u sertifikovanoj laboratoriji (15 korisnica).

NAČIN PRIJAVLJIVANJA I ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA

Poljoprivrednice sa teritorije Lebana mogu se prijaviti za jedan ili više navedenih vidova tehničke podrške, a prijave je potrebno poslati i-mejlom na sledeću adresu: udruzenjezenaruza@gmail.com ili se prijaviti telefonom na broj: 062 153 1967 (Slobodanka Pavlović, Udruženje žena „RUŽA“ Lebane).

Rok za prijave za pohađanje radionica je 24. maj 2021. dok je prijave za ostale vidove tehničke podrške moguće poslati do 30. juna 2021.

U slučaju velikog broja prijava, CenTriR i Udruženje žena „RUŽA“ će izvršiti selekciju korisnica tehničke podrške na osnovu unapred utvrđenih kriterijuma, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti javno informisati.

DODATNE INFORMACIJE

Za sve dodatne informacije i pitanja u vezi sa dostupnim vidovima tehničke podrške i prijavljivanjem na javni poziv, možete se obratiti putem e-mail udruzenjezenaruza@gmail.com ili putem telefona 062 153 1967.

Tekst javnog poziva u PDF formatu možete preuzeti OVDE.

GODIŠNJE ARHIVE