GASTRONOMSKA PONUDA OPLENCA PREDSTAVLJENA NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

CenTriR zajedno sa Udruženjem žena „Oplenac“ iz Topole već nekoliko meseci vredno radi na brendiranju domaćih proizvoda sa Oplenca i promociji gastro turizma kroz projekat “Za vaša nepca s ljubavlju sa Oplenca”. Projekat sprovodimo u okviru projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Do sada smo brendirali 17 proizvoda lokalne tradicionalne hrane iz oplenačkog kraja. Nabavljena je ambalaža i osmišljen kompletan dizajn, kreiran gastro suvenir, odštampane kutije i etikete za proizvode.

Ponosni smo što smo kroz ReLOaD2 projekat kreirali prvi gastro suvenir sa Oplenca, koji će svi posetioci Topole i Oplenca moći da kupe u Turističkoj organizaciji Oplenac, ali i da poruče onlajn direktno od Udruženja žena Oplenac, čije članice pripremaju ove domaće proizvode. Gastro suvenir ima 2 različita pakovanja i svako sadrži po 4 male teglice od 65 ml sa 4 različita ukusa. U prvom pakovanju se nalaze 3 teglice slatka (šljiva, grožđe, višnja) i jedna teglica bagremovog meda. U drugom pakovanju se nalaze 4 različite teglice džema: šljiva, breskva, kajsija i  jagoda.

Pored ovoga, brendirali smo još 9 različitih proizvoda u teglama od 210 ml, koje će se takođe prodavati u objedinjenom pakovanju od 3 tegle. U prvom pakovanju se nalaze sledeći proizvodi: koziji sir u maslinovom ulju sa začinima, ljuto grožđe i ajvar. U drugom paketu se nalazi slatko od jagoda, dunja i šljiva, a u trećem se nalaze džemovi bez šećera, i to od: šljive i nektarine, breskve i nektarine, smokve i nektarine.

CenTriR je zajedno sa Udruženjem žena „Oplenac“ predstavio gastronomsku ponudu Oplenca u novim brendiranim pakovanjima na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, održanom od 22. do 25. februara 2024. na kome je pokupio simpatije posetilaca i kupaca za celokupan vizuelni utisak. U narednom periodu nastavljamo da sprovodimo aktivnosti na planu dalje promocije gastronomske baštine oplenačkog kraja.

GODIŠNJE ARHIVE