Edukacija poljoprivrednica o digitalnom marketingu i prodaji domaćih proizvoda na online tržištu 

CenTriR je u februaru započeo četvoromesečnu edukaciju poljoprivrednica iz Topole o digitalnom marketingu i prodaji domaćih proizvoda na internetu i društvenim mrežama.  U petak 10. marta 2023. godine u Vizitorskom centru T.O. Oplenac u Topoli održana je druga od ukupno četiri radionice na kojima korisnice projekta stiču osnovna znanja i veštine prodaje domaćih proizvoda na onlajn tržištu.

U dosadašnjoj edukaciji polaznice su se upoznale sa važnošću promocije domaćih proizvoda na društvenim mrežama, zakonskim standardima u vezi sa proizvodnjom i prodajom domaćih proizvoda malih proizvođača, ali i time kako funkcionišu platforme za onlajn prodaju – od  kreiranja do uspešnog vođenja naloga na društevnim mrežama (Facebook i Instagram). Drugim rečima, korisnice su na radionicama naučile da kreiraju i objavljuju postove na pomenutim društvenim mrežama i da komuniciraju sa kupcima,  a vežbale su i da fotografišu svoje domaće proizvode. Pored edukacije, u narednom periodu dobiće novu ambalažu i etikete za svoje proizvode, a biće i  ispitana zdravstvena ispravnost proizvoda koje stavljaju u promet.

Edukativne aktivnosti u kojima učestvuju poljoprivrednice iz Topole realizuju se na projektu Proizvodi oplenačkih gazdinstava na klik do trpeze koji se sprovodi u okviru Regionalnog progama lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

GODIŠNJE ARHIVE