Naziv projekta: Plodovi oplenačkih gazdinstava na klik do trpeze

Period sprovođenja projekta: oktobar 2022- jul 2023.

Donator: Projekat se sprovodi u okviru regionalnog programa „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2)“ koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.

Partner: Udruženje žena „Oplenac“ Topola

Kratak opis projekta: Projekat je prevshodno usmeren na podršku poljoprivrednicama za korišćenje informaciono-komunikacionih tehnologija kao novog kanala prodaje domaćih i tradicionalnih proizvoda. Uspešna onlajn prodaja počiva na postulatima digitalnog marketinga, a on je nezamisliv bez autentičnog vizuelnog identiteta proizvoda, koji uz to prati inspirativna priča o samom gazdinstvu koje ga proizvodi ili o načinu njegove proizvodnje. Dodatno, za onlajn kupce hrane je od izuzetnog značaja i bezbednost proizvoda koje kupuju na internetu, te će tehnička podrška korisnicama pored edukacije i osmišljavanja vizuelnog identiteta (etikete i ambalaža), podrazumevati i ispitivanje bezbednosti proizvoda od strane Zavoda za javno zdravlje.

Opšti cilj projekta:  Podrška digitalnoj transformaciji poslovanja malih poljoprivrednih gazdinstava iz Topole, čiji su nosioci žene, i uspešnom plasmanu njihovih domaćih proizvoda na onlajn tržište.

Očekivani rezultati:

1) Izabrane korisnice tehničke podrške za plasman domaćih proizvoda na onlajn tržište

2) Kreirana baza podataka o ženama prizvođačima domaće hrane iz Topole

3) Ojačani kapaciteti poljoprivrednica za onlajn prodaju domaćih proizvoda

4) Pružena tehnička podrška poljoprivrednicama (15 korisnica) za plasman domaćih proizvoda na onlajn tržište

Kontakt osoba: Vanesa Belkić, koordinator projekta- vanesa.belkic@centrir.org