Dodeljene nagrade za najbolje medijske izveštaje o profesionalizaciji javne uprave na lokalnom nivou

Dodeljene nagrade za najbolje medijske izveštaje o profesionalizaciji javne uprave na lokalnom nivou

CenTriR je juče proglasio najbolje medijske izveštaje/priloge na temu zagovaranja profesionalizacije lokalne samouprave u Gornjem Milanovcu, Požegi i Užicu. Konkurs je raspisan u okviru projekta ʺUpravljanje ljudskim resursima - ključ efikasne, profesionalne i depolitizovane lokalne samoupraveʺ i bio je otvoren od 20. novembra do 15. decembra.

Odluku je doneo stručni žiri u sastavu: Slaviša Lekić–predsednik NUNS-a, Vojislav Stevanović–član Izvršnog odbora NUNS-a, novinar i urednik ekonomske rubrike na TV N1 i Vanesa Belkić– izvršna direktorka Centra za ravnomerni regionalni razvoj.

Prema oceni komisije najbolje medijske izveštaje na temu raspisanog konkursa, iz svake opštine/grada obuhvaćene konkursom, pripremili su:

1. Redakcija portala GM Info – Gornji Milanovac, tekst: ''Snimatelj predsednika opštine uhvaćen u sukobu interesa'' objavljen 24.11.2017. na portalu www.gminfo.rs

2. Pasaž-portal za kulturu i društvo – Užice, autor: Milunka Nikolić, tekst: „Načelnik Gradske uprave Užice o (našoj) profesionalnoj lokalnoj samoupravi“ objavljen 14.12.2017. na portalu www.pasaz.rs

3. Branko Nikolić – Požega, novinar i saradnik Radio Požege, prilog za emisiju „Petkom popodne“, emitovan 15.12.2017. na Radio Požega (lokalna frekvencija 94,7 FM)

Dobitnicima novčanih nagrada u iznosu od 150 evra čestitamo, u nadi da će nastaviti da o ovoj temi kontinuirano izveštavaju u svojim lokalnim zajednicama. Nagrade su dodeljene na projektu koji finansira Evropska unija i sufinansira Kraljevina Holandija u okviru WeBER regionalnog projekta.