Direktorka CenTriR-a na prvom sastanku Savetodavne grupe #ReLOaD projekta

Direktorka CenTriR-a na prvom sastanku Savetodavne grupe #ReLOaD projekta

Juče je u kancelariji UNDP-a u Beogradu održan prvi sastanak Savetodavne grupe u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP. Izvršna direktorka CenTriR-a je na javnom konkursu izabrana za jednog od ukupno sedam članova Savetodavne grupe ReLOaD projekta, koji ima za cilj jačanje partnerstva između lokalnih vlasti i civilnog društva na području Zapadnog Balkana, širenjem uspešnog modela transparentnog projektnog finansiranja OCD iz budžeta JLS.

Tokom uvodnog sastanka učesnici su upoznati sa svojim obavezama u Savetodavnoj grupi, pre svega u vidu pružanja savetodavne podrške projektnom timu i Partnerskom odboru u sprovođenju projektnih aktivnosti. Skoro je završen javni konkurs i trenutno je u toku proces selekcije 5 JLS koje će u naredne dve i po godine dobiti značajnu finansijsku i tehničku podršku za uspostavljanje mehanizma transparentne raspodele budžetskih sredstava za finansiranje projekta lokalnih OCD.

Članovi Savetodavne grupe su jednoglasno doneli odluku da izvršna direktorka CenTriR-a bude predsednica Savetodavne grupe #ReLOaD projekta, te im se ovom prilikom zahvajujemo na tom nominovanju i izboru. Ovim izborom i članstvom našeg predstavnika u Savetodavnoj grupi #ReLOaD projekta indirektno smo dobili priznanje za kvalitet našeg rada i značaj aktivnosti i inicijativa koje sprovodimo u velikom broju lokalnih samouprava u Srbiji.